Fortsätt kolla på tv

Tv-tittandet minskar hela tiden i takt med att allt fler tittar på mobilen, surfplattan och datorn istället för på en traditionell tv. Visserligen kan man titta på samma tv-program, men vi tycker ändå att det är synd. Mobilen och surfplattan är bra för många saker, såsom att skicka e-mail, att kolla nyheter, att spela på nätcasino med gratis freespins och så vidare, men just vad gäller tv-tittande föredrar vi en traditionell tv.

Varför tv?

Vi anser att en stor del av att se på tv är att umgås. Om man vill se ett program själv kan man naturligtvis lika gärna göra det på mobilen, men om vi utgår från att man vill titta ett gäng tillsammans är tv:n det bästa alternativet. Vad går till exempel upp mot fredagsmys framför tv:n? Ta fram lite chips och andra godsaker, hämta några läskande drycker och sätt er framför tv:n. Det finns massor med roliga program som passar hela familjen, så att ni kan ha roligt tillsammans. För att maximera nöjet hade vi till och med föreslagit att bannlysa mobilerna. Bannlysa mobilerna??? Ja, det var precis det vi menade. Vi är säkra på att ni som familj kan vara utan mobilerna under en timma eller två på en fredagskväll. Ni kan klara av att inte skicka meddelanden till vännerna, utan istället att umgås med varandra.

Ett annat tillfälle som det är oslagbart att se på tv tillsammans är vid större sportarrangemang, såsom fotbollsmatcher. Istället för att alla ser på sin egen enhet samlas ni alla tillsammans hos en kompis för en riktig fotbollskväll. Ta med några öl och lite jordnötter, så blir det nästan som en utekväll på en sportbar. För att göra upplevelsen ännu bättre föreslår vi att ni använder en projektor till tv:n, så att ni kan se matchen på en stor filmduk. Detta går att koppla till vilken tv som helst och ger en helt annan upplevelse, om du inte redan har en tv med riktigt stor skärm förstås.

När andra medier?

Trots ovanstående finns det dock tillfällen då vi rekommenderar att inte titta på en vanlig tv, utan använda sig av datorn, surfplattan eller mobilen istället. Ett tillfälle är när det är bekvämare. En vanlig dag kan man sitta tillsammans i soffan och titta, men om man till exempel är sjuk och sängliggande är det mycket praktiskt att kunna se på tv på surfplattan.

Det är också bra när man är ute och rör på sig. Tv:n drar man naturligtvis inte med sig, men på mobilen kan man se alla tv-program även när man inte är hemma. Detta betyder att man inte behöver missa sin favoritserie, även om man befinner sig på tåget på väg hem från jobbkonferensen.

Ett annat tillfälle när vi rekommenderar att se på tv på nätet är när det handlar om utländska sportevenemang eller andra event som inte sänds på svensk tv. Om du till exempel satsar på sport och vill följa matchen, men den inte sänds på svensk tv, är det en bra idé att se den på mobilen eller surfplattan.

Det sista tillfället där tv på mobilen är att föredra är när du känner för att vara ensam. Om du inte vill umgås med någon annan är det bästa sättet att se på tv på din alldeles egna enhet. På detta sätt tycker vi dock att du förlorar mycket av själva poängen med att se på tv, vilket vi anser vara att umgås med varandra.

Vi önskar dig mycket nöje, oavsett vilket sätt du väljer att se på tv!