Lyxfällan fortsätter

Ibland kanske inte pengarna räcker till riktigt i slutet av månaden, det är för mycket månad kvar i slutet av pengarna helt enkelt. De flesta har nog varit med om detta fenomen och man brukar förr eller senare lära sig att lägga upp sin ekonomi. Tyvärr lär sig vissa människor inte detta, utan drar istället på sig mer och mer skulder. Det behöver nödvändigtvis inte vara den som har det dåligt ställt som hamnar i denna sits, utan det kan lika gärna vara folk med höga inkomster men med ännu högre utgifter som hamnar i denna fälla. Här kommer programmet Lyxfällan in, som skildrar just detta fenomen med människor som inte kan hantera sina pengar på ett fungerande sätt.

2006 sändes det första avsnittet av teveprogrammet Lyxfällan på TV3. Här får vi se familjer som har just svårigheter med ekonomin, få hjälp av två coacher för att reda ut sina ekonomiska bekymmer. Efter 2006 så har programmet fortsatt med en ny säsong varje år och har även vunnit Kristallen för ”Årets livsstilsprogram” 2007 och 2008. 2016 kör Lyxfällan med sin 20e säsong av programmet, med det första avsnittet den 28 januari. Alla säsonger av Lyxfällan finns att se på tv3play.se/program/lyxfallan, från det första som sändes hösten 2006 till årets säsong. Ett bra och sevärt program som ger många en tankeställare och kanske ser över sin egen ekonomi.

Lånade pengar

Det är svårt när man själv hamnar i den där sitsen när pengarna inte räcker till. Idag finns en uppsjö av olika lån att ta, allt från de klassiska bolånen till mindre sms lån. Vissa kanske tar en väg de själva tycker känns mindre riskfylld genom att låna av vänner eller familj. Detta kan få riktigt dåliga konsekvenser med inte bara skulder, utan kanske även en relation som går i kras. Det gäller att se sig för när det gäller lån, men det kan också ge möjligheter om man hanterar dem på rätt sätt.

Att låna upp pengar till den där thailandsresan med familjen är det många som gör och vill man ha ett lån med hög säkerhet så finns faktiskt möjligheten att låna av en pantbank. Men hur fungerar detta egentligen? Det går till som så att du lämnar in ett föremål av värde till en pantbank för att få lånet. Du får ofta en medelhög ränta och kan du inte betala tillbaka lånet, ja då förlorar du din värdesak som du har lämnat in för pant. Detta lån är mest avsedda för kortare lån som ska betalas tillbaka inom några månader. Fördelen med detta är att du som låntagare inte behöver ta någon risk som exempelvis vid ett privatlån. Källa och mer info om pantbanker hittar du på: http://sverigekontanter.se/olika-lan/pantbank/.

Om det är något nödvändigt som ska införskaffas som exempelvis en mobiltelefon så är det enkelt att ta på avbetalning via ett abonnemang. Dyker den där fantastiska saken upp som du så länge letat efter precis innan lönen kommit? Ja, då kanske det där sms lånet med hög ränta fungerar när du ändå ska betala tillbaka direkt. Annars så ska man vara försiktig och läsa på om lån, för det kan som sagt både ge dig möjligheter leda till stora skulder. Mer om de olika lånen som finns kan du läsa om på Sverigekontanter.se.