Sportkanaler

Har du tröttnat på att inte kunna se den senaste matchen för att sändningsrättigheterna var köpta av någon annan? Det finns ju radio, men vi kan rekommendera att investera pengarna i ett programpaket med ordentligt med sport så att du också kan skrika Mål! samtidigt med alla andra!

Sport på svensk TV

Idag kan du titta på sport på svensk TV utan att ha kabel TV, men får då nöja dig med de matcher och sporter som SVT och TV4 köpt in. Ibland kan detta vara fullt tillräckligt, i synnerhet eftersom SVT försöker köpa rättigheterna till evenemang som VM och EM i fotboll. Ibland kan även TV3 ha sportsändningar.

Fördelar med att se på sport på kabel-TV

eurosportEn av de främsta fördelarna är att du kan se nästan allt som finns att tillgå. Dessutom tummar de inte på kvaliteten heller utan du får i de flesta av fallen se din favoritsport i full HD upplösning. Om du inte vill betala så mycket så kan du i många fall få in Eurosport på din TV via ett av de mindre programpaketen från kabel-TVn. Eurosport ger dig riktigt bra sport på engelska direkt på din TV och gillar du lite udda sporter som motorsport, tennis, dart och biljard så är Eurosport något för dig.

Givetvis sänder de direkt från de stora sportevenemangen som OS och VM. Ett annat och nästan gratis alternativ är att se på sportkanaler på en sportbar. O’Learys är ett bra ställe som visar sport alla dagar i veckan från de stora sportkanalerna, även de som normalt kostar dig stora summor pengar varje månad om du har dem hemma. Om du vet med dig att du bara ser vissa matcher i månaden så kan en sportbar med sportkanaler vara ett riktigt bra alternativ. Dessutom får du ju då tillfälle att umgås socialt med dina vänner och äta och dricka gott.

Sportkanaler som man betalar för

Både C More och Viasat har utmärkta sportkanaler, men prislappen är dock saftig och avskräcker många. Betalar du dock avgiften på minst 495 kr i månaden i Viasats fall så får du tillgång till ett stortutbud av sport och slipper tänka på om du missar VM i hockey eller fotboll för att någon på SVT var snål nog att spara in på det.

Du kan också i många fall se på sport på utländska TV kanaler, men då är kommentatorns röst inte på svenska. Om detta inte stör dig så är detta ett billigare sätt att se det du vill och du bör i så fall se över vad de kabel-TV leverantör har för alternativ. Oss veterligen så brukar tyska kanaler visa mycket bra sport, medan på de franska är det lite sämre utbud.