Svenska Filmkanaler

Förr var det få som hade tillgång till så kallade filmkanaler eftersom alla hade i stort sett samma utbud av kanaler. Idag är det annorlunda och vi ger dig en bra guide till vilka filmkanaler som det finns idag.

C More och Viasat

cmorelogoDessa två företag erbjuder ett kanalpaket som funnits med länge. C More fanns tidigare under namnet Canal Digital och Canal Plus och ägs idag av TV4. Detta gäller den svenska delen av företaget som annars är ett franskt bolag. Många känner fortfarande inte till att Canal Plus och C More är samma sak.

C More erbjuder kanalerna C More First, C More Hits, C More Action, C More Emotion, C More Kids samt SF kanalen när det kommer till film. Den sistnämnda är att samarbete mellan företaget och SF där du kan se svenska klassiker såväl som andra filmer. Du får dessa kanaler genom att köpa programpaket som kostar pengar varje månad. C More erbjuder också ett antal sportkanaler där du har full tillgång till mängder av sporter, där en del av dessa är livesända. Detta är bra för dig som inte vill missa en händelse, oavsett om det är fotboll eller tennis och golf.

Viasat var tidigare mest känt som TV1000, men har idag ett varierat och snarlikt utbud till C More. Viasat erbjuder idag kanalerna Viasat Film Action, Hits, Family och Comedy samt även ett antal olika TV-serier i kanalen Viasat Series. Du kan också se på film i äkta och full HD i kanalen Viasat Film HD.

Du måste för att få tillgång till kanalerna köpa ett programpaket, men tyvärr finns det inget paket som innehåller alla kanalerna. Det finns också flera sportkanaler. Viasat ägs av ett svenskt bolag.

Övriga filmkanaler

TV4 erbjuder också sitt eget paket med kanalerna TV4 Film, Komedi och Guld. Här kan du dock inte se de senaste filmerna, utan TV4 har mest riktat in sig på klassikerna som Jönsonligan och Det Lilla Huset på Prärien. Inte heller kan man se de senaste serierna heller. TV4 skall du välja om du inte vill betala alltför mycket och kan ses som ett budgetalternativ.

ComHem paketet

Om du har turen och bor i ett så kallat ComHem hus så kan du få tillgång till upp till 81 olika kanaler, där dock inte alla är filmkanaler. Dock kan du själv välja vilket paket du vill ha och som tur är finns det även något för barnen i form av Disney channel, Barnkanalen och Cartoon Network. Om du inte hittar just din kanal i utbudet så finns det också flera tillvalskanaler att välja mellan. När det gäller film så finns TV4 film tillgängligt, liksom TCM där du kan se många klassiker i både svart-vitt och färg.