TV4 utökar sitt utbud

Det går bra för tv4, så bra att de numera äger hela åtta kanaler förutom huvudkanalen tv4. Men det är på huvudkanalen som de visar sina mest populära program som exempelvis nyhetsmorgon och familjen annorlunda men även de riktigt stora publikdragarna Idol och Sommarkrysset.

Sjuan

Förutom att vara en hjälpkanal när fyran behöver dirigera någon av sina program p.g.a av extra sportsändning eller liknande så sänds på sjuan allt från matlagningsprogram till vardagslivs berättelser från hjältarna på 112. Även väldigt populära livsstilsprogrammet och succén Biggest loser sänds här. Förutom vardags och livsstilsprogram så visar även sjuan kriminalserier och storfilmer.

TV12

TV12 är tv4s nya storsatsning där det kommer att visas mycket sport, bl a. livesändningar på V75 på lördagar men även andra sportevenemang. På kvällarna visas storfilmer som exempelvis Thor och De tre musketörerna medan det på dagtid visas mycket humorprogram blandat med olika sportsekvenser.

TV4 Fakta

Tv4 fakta är kanalen för dig som gillar dokumentärer om mänskliga öden, personporträtt och serier om livräddare och deras arbete. Kanalen visar dokumentärer dygnet runt och för att ge ett axplock av vad som visas så finns bland annat en serie i tre delar om seriemördare som berättar hur deras liv sett ut och vad som drev dem till att utföra mord om och om igen. I serien Livräddarna på Bondi beach så får vi följa med livräddarna på den australienska stranden Bondi beach som ligger längs Sydneys kust, där allt från borttappade barn, dramatiska räddningar och smärtsamma brännskador från maneter.

TV4 Fakta XL

På TV4 Fakta XL kan man titta på renodlade faktaprogram om historia, rymden, teknik och medicin. Detta är för dig som vill samla på dig kunskap och är intresserad av hur saker fungerar och hur världen och universum ser ut. På denna kanal så hittar du dokumentärer som Irans hemliga kärnvapen och Churchills tyska arme.

TV4 Komedi

På TV4 Komedi så kan du, precis som kanalnamnet informerar dig om, titta på komedier i alla dess former. Här finns också ett urval av både svenska och amerikanska stå upp program exempelvis den mycket populära Roast. Här finns också svenska komedifavoriter och sketcher men även klassiska komedifilmer.

TV4 Gold

Här finns klassikerna från förr, rena rama nostalgitrippen. Eller vad sägs om Lilla huset på prärien, Dr Quinn och Bröderna Cartwright. Eller varför inte återuppleva lördagarna från barndomen och börja följa mycket populära Dallas igen.

TV4 Sport

Är du tokig i sport så är detta kanalen för dig. Här visas fotboll från superettan och Holländska och Franska ligan. Men också travsändningar från V64 och v86 och lunchgaloppen. Kanalen visar även flera jaktprogram och fiskeprogram för den som är intresserad av det.

TV4 Film

TV4 film är kanalen som bjuder på en filmpremiär varje kväll och är helt perfekt om du vill ha en lugn hemma kväll med flera bra filmer att titta på. Kategorierna på filmerna varierar och här finns allt från thrillers till komedier, oskarbelönade storfilmer och till de lite mer klassiska kultfilmerna. Kanalen är inne på sitt elfte år då den startade redan 2004.